MedWatch

Lundbeck-optakt: Sydbank regner med oppræcisering

Det bliver muligvis til en oppræcisering af prognosen til hele året, når Lundbeck onsdag kommer med regnskab, vurderer aktieanalytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Sidste år bød på tre opjusteringer på stribe fra Lundbeck, og muligheden for en gentagelse virker til at være til stede, når selskabet kommer med regnskab for tredje kvartal onsdag morgen.

De første to kvartaler har således budt på løftede forventninger blandt andet på grund af udskudt kopikonkurrence til epilepsimidlet Sabril i USA og bedre omkostningskontrol.

Samtidig ligger analytikernes estimater indsamlet af Ritzau Estimates i den absolut høje ende af selskabets seneste prognose. Hos Sydbank regner analytiker Søren Løntoft Hansen dog med, at Lundbeck nøjes med en oppræcisering.

"Den forsinkede introduktion af Sabril vil efter vores vurdering bidrage til, at Lundbeck lander i den øvre ende af sin egen helårsprognose. Vi udelukker således ikke en oppræcisering af prognosen i forbindelse med regnskabet," vurderer Søren Løntoft Hansen.

Sabril løb af patent i slutningen af april 2017, men ifølge Sydbank-analytikeren lader det til, at der først er introduceret kopiversioner af Sabril mod slutningen af kvartalet.

Sydbank venter en fremgang i salget af Sabril på 4 pct. i tredje kvartal til 345 mio. kr., mens konsensus i markedet er et salg på 341 mio. kr. - en stigning på 3 pct.

Netop Sabril blev efter regnskabet for andet kvartal fremhævet af daværende topchef Kåre Schultz som en af de væsentligste svingfaktorer, der vil afgøre, om Lundbeck rammer i toppen eller bunden af sine nye forventninger om en omsætning på 16,7-17,5 mia. kr. samt et driftsresultat (EBIT) på 4,1-4,5 mia. kr.

Kåre Schultz har nu forladt Lundbeck til fordel for et topjob i israelske Teva, og det bliver derfor koncernfinansdirektør Anders Götsche, der i sin egenskab af konstitueret administrerende direktør vil fremlægge regnskabet.

Ses isoleret på tredje kvartal venter analytikerne ifølge Ritzau Estimates en omsætningsfremgang på 10,5 pct. til 4363 mio. kr. samt et driftsresultat på 1241 mio. kr. mod 589 mio. kr. i samme periode sidste år.

Væksten drives fortsat af de fem nøgleprodukter: skizofrenimidlet Abilify Maintena, antidepressivet Trintellix/Brintellix, Rexulti, der bruges til behandling af skizofreni og depression, Onfi til behandling af epilepsiformen Lennox-Gastaut-syndrom og Northera til behandling af svimmelhed eller fortumlethed hos eksempelvis patienter med Parkinsons sygdom.

I tredje kvartal spår analytikerne en fremgang for de fem produkter under et på næsten 33 pct. til 2357 mio. kr.

Regnskabet ventes offentliggjort onsdag 8. november om morgenen.

 Lundbeck-partner lægger godt en tredjedel til bundlinjen 

 Tredje fase 3-forsøg på vej for Lundbeck-håb

 Lundbeck-formand: Götzsche ikke i spil som permanent løsning 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier