MedWatch

Danske Bank: Orphazymes markedsværdi vil ligge mellem 233 mio og 7,2 mia kr

Danske Bank, der skal stå for at børsnotere Orphazyme senere på året, vurderer, at selskabet vil være omkring halvanden milliarder kroner værd, skriver Børsen. Værdien kan dog ende med at være helt ned til 233 mio. kr. eller helt op til 7,2 mia. kr.

Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen

Det danske biotekselskab Orphazyme, som ventes at gå på børsen senere i år, kan ende med en markedsværdi på adskillige milliarder kroner eller en værdi på få hundrede millioner kroner.

Det indikerer en analyse af selskabet foretaget af Danske Bank, som Børsen er kommet i besiddelse af.

Ifølge avisen vurderer Danske Banks biotekanalytiker Thomas Bowers, at Orphazyme indledningsvist vil være 1,4-1,7 mia. kr. værd. Det er dog mange ubekendte faktorer omkring selskabet, som fører til en stor risiko, men også en stor chance for gevinster.

Danske Banks analyse viser således, at værdien af selskabet kan være helt ned til 233 mio. kr. eller helt op til 7,2 mia. kr.

Der er særligt usikkerhed omkring selskabets absolutte kerneaktiv, lægemidlet ariclomol, der er baggrunden for det store spænd. Lægemidlet undersøges i fire indikationer, tre af disse i senfasestudier, og meget afhænger af, hvordan de studier går, om man kan få godkendt midlet, og hvordan man eventuelt vil prissætte det.

Klinisk succes kan sågar betyde, at det danske biotekselskab bliver opslugt af en større aktør kort tid efter sin børsentré, forudser Thomas Bowers.

"Orphazyme er en attraktiv overtagelseskandidat efter den første godkendelse, men vi mener, at M&A-spekulation allerede vil begynde at blive afspejlet i investeringscasen, hvis fase 2/3-studiet af Niemann-Pick Type C-sygdom er positivt," skriver analytikeren ifølge Børsen med henvisning til det mest fremskredne studie.

Investeringsbank: Orphazyme kan blive opkøbt i 2018 

Prisskilt på Orphazyme kan runde 2 mia kr 

Danmark får første bioteknotering siden 2010 

Orphazyme-ejer: "Vi fejrer, når processen er afsluttet. Lige nu er vi i arbejdstøjet" 

Biotekbabyen der voksede sig stor på sjældne sygdomme 

Orphazyme-direktør er stolt over ”kæmpe milepæl” 

Biotek-formand: "Forhåbentlig bliver det et eksempel til efterlevelse" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier