MedWatch

AstraZeneca mister kræftchef til fransk biotekselskab

Den øverste ansvarlige for AstraZenecas onkologidivision skifter nu til et fransk biotekselskab, hvor han bliver adm. direktør i stedet for selskabets medgrundlægger og topchef gennem 17 år.

Foto: Astrazeneca/PR

Den britisk-svenske medicinalvirksomhed AstraZeneca skal ved årsskiftet tage afsked med den direktør, der har stået i spidsen for selskabets arbejde på kræftområdet igennem de seneste tre år.

Det skriver Reuters.

Mondher Mahjoubi, der bærer titlen senior vice president, therapeutic head - oncology i AstraZeneca, skal fra og med 30. december være adm. direktør for det franske biotekselskab Innate Pharma, skriver nyhedsbureauet på baggrund af en meddelelse fra Innate.

AstraZeneca har for alvor rettet fokus mod kræftområdet, som Mondher Mahjoubi har stået i spidsen for siden november 2013, og hans afgang om mindre end to uger må derfor ses som et hårdt slag for koncernen.

Direktøren har tidligere haft ansvaret for den globale produktstrategi på onkologiområdet for amerikanske Genentech, ligesom han har haft en række højtstående stillinger på kræftområdet for schweiziske Roche, der i 2009 opkøbte Genentech. Herudover har den franske kræftlæge også tidligere arbejdet med onkologiområdet hos Sanofi.

Hos Innate Pharma overtager han tøjlerne fra Hervé Brailly, der var med til at stifte biotekselskabet for 17 år siden og har været adm. direktør for det lige siden. Han bliver i stedet bestyrelsesformand for selskabet, der satser målrettet på udvikling af immunterapier mod kræft.

Åbner ny fabrik

Mens AstraZeneca nu mister et markant navn i sin onkologidivision, så kan koncernen glæde sig over at have slået dørene op til en ny fabrik til fremstilling af kræftmedicin i Storbritannien. Det skriver mediet Pharmafile.

Selskabet annoncerede i november 2013, at man ville bygge denne fabrik i den britiske by Macclesfield, og i denne uge har man altså officielt kunnet tage fabrikken i brug for første gang.

AstraZeneca har investeret 120 mio. pund (1,06 mia. kr.) i opførelsen af fabrikken, og det er ifølge Pharmafile selskabets næststørste produktionsfaciliteter på verdensplan.

 AstraZeneca bruger mia. på prostata-fabrik 

 AstraZeneca indgår milliardaftale med amerikansk firma 

 Genentech skifter topchef 

 Gode nyheder til AZ' antistofkandidat 

 AstraZeneca kan genoptage rekruttering til kræftstudier

 Sanofi indgår endnu et milliardpartnerskab  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier