MedWatch

Gileads cancerchef træder tilbage midt i klinisk stormvejr

Mens amerikanske Gilead Sciences er løbet ind i store problemer med kliniske studier med et kræftmiddel i både Europa og hjemlandet, så har den ansvarlige direktør for dette område forladt selskabet.

Gilead Sciences
Foto: Paul Sakuma/AP/POLFOTO/arkiv

Kun godt et år efter at Philippe Bishop skiftede fra Genentech til Gilead Sciences, hvor han fik titlen senior vice president of hematology and oncology therapeutics, har han forladt selskabet igen.

Det skriver mediet Pharmafile.

Ifølge mediet har Gilead annonceret cancerbossens afgang i denne uge, hvilket sker i det umiddelbare kølvand på omfattende problemer med netop et af selskabets lægemidler mod en type blodkræft.

Studier med midlet Zydelig, der ligesom danske Genmabs Arzerra primært retter sig mod sygdommen kronisk lymfatisk leukæmi (CLL), er kommet under lup hos EMA, mens der i USA er blevet lukket ned for seks kliniske studier med midlet efter alvorlige negative bivirkninger og dødsfald blandt patienter.

Gilead fastholder ifølge mediet, at Phillippe Bishops afgang ikke har noget med problemerne for Zydelig at gøre, men den kommer meget pludseligt og timingen må om ikke andet siges at være yderst uheldig.

Gilead snupper Genentech-direktør til kræftafdelingen

Gilead lukker ned for seks kræftstudier i USA

Bekymringer om alvorlige bivirkninger hos Gileads leukæmimiddel

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier