MedWatch

Billigt farvestof testet som kræftbehandling

Ifølge Reuters er flere aktører begyndt at teste et billigt kemisk farvestof som behandling af en række kræfttyper. Farvestoffet bruges allerede til diagnostik, men på kræftområdet har det dog relativt lange udsigter til markedet.

Der sker utrolig mange spændende ting på kræftområdet i disse år med en lang række nye, sofistikerede behandlingsmuligheder såsom immunterapier og speciallavede cancervacciner. Men ifølge Reuters er der en række aktører, som har set gode resultater med en langt mere simpel behandlingsform.

Nyhedsbureauet skriver, at flere selskaber og forskere undersøger mulighederne for at behandle kræft med et billigt kemisk farvestof kaldet Rose Bengal, der bruges som farvestof i blandt andet fødevarer. Farvestoffet er igennem længere tid blevet brugt i visse diagnostiske tests, og i de senere år har det altså også vist lovende takter som kræftbehandling.

Forrest i feltet af de aktører, der satser på farvestoffets brug på dette område, er ifølge Reuters selskabet Provectus Biopharmaceuticals, som tester en reformuleret version af Rose Bengal mod den dødbringende type modermærkekræft melanom.

Det kemiske stof blev patenteret helt tilbage i 1882 til brug i farvning af uld. Men i 1998 opdagede de forskere, der senere grundlagde Provectus, ved et tilfælde at stoffet kunne bekæmpe kræfttumorer.

Siden har de undersøgt stoffets muligheder inden for behandling af kræft, men hidtil har man dog kun foretaget studier i de tidlige faser af ret begrænset omfang. Selskabet er i gang med et studie med 225 melanom-patienter, hvor man sammenligner Rose Bengal med kemoterapi.

Resultaterne fra dette studie forventes først at foreligge i starten af 2018, og en eventuel godkendelse af stoffet som kræftbehandling kan ifølge Reuters tidligst ske i 2019.

Studie: Aspirin kan øge effekten af immunterapier

Medicinalgiganter kom først med medicinsk cannabis... i 1919

Har Novartis fundet ungdommens kilde?

Danskere bag kemisk opdagelse

Forsiden lige nu

Reuters: Kinesere vil købe J&J's diabetesforretning

Amerikanske Johnson & Johnson kan være på vej til at sælge sin forretning for diabetesudstyr for godt 24 mia. kr., efter flere kinesiske aktører ifølge Reuters har vist interesse i at overtage forretningsdelen.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier