MedWatch

Nice anbefaler Opdivo mod modermærkekræft

Det britiske prioriteringsinstitut NICE anbefaler landets sundhedsmyndigheder at bruge immunterapien Opdivo fra amerikanske Bristol-Myers Squibb til behandling af patienter med modermærkekræft. Instituttet har ellers tidligere vendt tommelfingeren nedad for midlet i en anden vigtig indikation.

Foto: /Ritzau/AP/Mel Evans/

De britiske sundhedsmyndigheder, National Health Service (NHS), kan muligvis inden længe tage den banebrydende immunterapi Opdivo fra amerikanske Britsol-Myers Squibb i brug til behandling af patienter med modermærkekræft (melanom).

Det står klart, efter at landets medicinprioriteringsinstitut, NICE, har anbefalet brugen af midlet inden for denne indikation i en såkaldt final draft guidance.

Det skriver Bloomberg.

Forslaget kan dog stadig blive blokeret, da patientgrupper og læger har mulighed for at gennemgå instituttets anbefaling og appellere beslutningen. Sker det ikke, vil NICE udstede sin endelige anbefaling, hvorefter NHS skal gøre medicin tilgængelig for patienter inden for tre måneder.

Udviklingen er yderst gode nyheder for BMS, som kort før jul sidste år fik afvist Opdivo inden for behandling af patienter med lungekræft i Storbritannien. Her var meldingen fra NICE, at PD-1-hæmmeren simpelthen ikke var omkostningseffektiv nok. Denne beslutning er dog ifølge Bloomberg heller ikke endelig.

Det britiske sundhedsvæsen har begrænsede midler og kan ikke tilbyde alle nye – og ofte dyre - lægemidler til landets patienter, forklarer Paul Workman, der er adm. direktør for det britiske Institute of Cancer Research. Og her har man altså vurderet at det medicinske behov var større inden for behandling af modermærkekræft.

”NICE er i en yderst vanskelig position, hvor de skal balancere et begrænset budget med nye lægemidler, der kommer ind. Selskaberne bliver nødt til at tænke på det, hvis de vil have disse lægemidler godkendt af NICE,” siger Paul Workman til Bloomberg.

Ifølge nyhedsbureauet har det dog ikke været nødvendigt for BMS at tilbyde rabatter for at få sin immunterapi anbefalet til britiske melanom-patienter. Amerikanske Merck/MSD fik sidste år anbefalet sin PD-1-hæmmer Keytruda mod modermærkekræft i landet, og her var melding, at der var blevet tilbudt rabatter.

Prioriteringsinstitut afviser Roche og BMS' kræftmidler

NICE anbefaler dyrt kræftmiddel som førstelinjebehandling

NICE anbefaler Mercks kræfthåb til discountpris

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier