MedWatch

NICE anbefaler Mercks kræfthåb til discountpris

Det britiske prioriteringsinstitut, NICE, har anbefalet brugen af Mercks lovende immunterapi Keytruda, efter det amerikanske selskab lovede rabatter på lægemidlet, der koster 1 mio. kr. om året i USA.

Det britiske medicinprioriteringsinstitut, NICE, har i starten af denne uge anbefalet, at man i Storbritannien begynder at bruge det innovative kræftmiddel Keytruda fra amerikanske Merck til behandling af visse britiske patienter med modermærkekræft (melanom).

Det skriver Reuters.

Der har været stort fokus på de lovende nye immunterapier kendt som PD-1-hæmmere, hvor Keytruda og Bristol-Myers Squibbs' Opdivo er de første godkendte produkter, i løbet af indeværende år.

Disse lægemidler har vist yderst lovende resultater inden for behandling af en række kræftformer, men – som det så ofte ses med nye innovative lægemidler – så har produkternes høje prisskilte også vakt bekymring i flere kredse.

Anbefalingen fra NICE kommer da også først efter, at Merck, der kendes som MSD uden for Nordamerika, har lovet betydelige rabatter på Keytruda i Storbritannien, skriver Reuters.

Prisen på Keytruda ligger på omkring 150.000 dollars (1 mio. kr.) om året i USA. Hvor stor rabat, man får på produktet i Storbritannien, er ifølge NICE fortrolige oplysninger.

NICE-formand: Sådan skaber man et dansk prioriteringsinstitut

Cancercocktails lægger pres på medicinpriserne

FDA accepterer vigtig ny Keytruda-ansøgning fra Merck

Biotekselskab skal teste kræftvacciner med Mercks Keytruda

Ordførere afviser prioriteringsinstitut

Forsiden lige nu

Japansk godkendelse er strategisk vigtig for ALK

Allergikoncernen ALK fik i sidste uge japansk godkendelse til at udvide brugen af en tabletvaccine mod husstøvmideallergi til behandling af børn. Det giver øget forhåbning til, at samme godkendelse kan opnås andre steder, lyder det. Rivalen Stallergenes fulgte imidlertid trop, og konkurrencen er derfor fortsat skarp.

Lundbeck udvider bestyrelsen

Amerikansk direktør og dansk topchef er indstillet til bestyrelsen i Lundbeck, der 20. marts afholder generalforsamling.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier