MedWatch

GE vil sende saml-selv medicinfabrikker til hele verden

GE Healthcare er begyndt at fremstille type-fabrikker, der kan sendes til et hvilket som helst land og samles på få dage langt billigere og hurtigere, end det pt. er muligt. Den første saml-selv fabrik er sendt til Kina, og flere andre lande har vist interesse for konceptet.

Foto: /ritzau/AP/Thibault Camus

GE Healthcare vil være mere synlige i forsyningskæden for medicinal- og biotekindustrien og drage nytte af nye muligheder inden for produktion af biologiske lægemidler, og man har derfor taget hul på et usædvanligt initiativ.

Det skriver Bloomberg.

Selskabet er begyndt at sende hele medicinfabrikker til fjerne lande, som køberne selv kan samle på få dage. På den måde håber man at få en større del i den spirende industri for produktion af biologiske lægemidler.

GE sendte ifølge Bloomberg den første af disse type-fabrikker til Kina i september. Fabrikken er fremstillet i Tyskland og blev herefter sendt i 62 forskellige containere med skib ud af floden Rhinen og frem til Kina, hvor den blev sejlet op af floden Yangtze og frem til den kinesiske by Wuhan. Her blev fabrikken så samlet på blot 11 dage.

Ifølge GE kan saml-selv fabrikkerne hjælpe nye aktører på det kinesiske marked ved at nedbringe den tid, det tager at opbygge en ny fabrik, samt nedbringe omkostningerne til dette arbejde markant. GE’s fabrikker er lavet efter konsultation med de kinesiske lægemiddelmyndigheder, hvilket også burde være en garanti for, at de lever op til myndighedernes krav.

Opbygningen af traditionelle fabrikker koster som regel mere end 200 mio. dollars, og nogle gange op til mere end en halv milliard dollars, men GE’s fabrikker kan nedbringe prisen med op til 45 pct. Det forklarer Olivier Loeillot, der er direktør for GE Healthcare Life Sciences i Asien, til nyhedsbureauet.

”Det er ét enkelt produktionskoncept, som vi kan kopiere i hele verden. Mens medicinalindustrien bevæger sig fra blockbuster-lægemidler med store volumener til mindre, skræddersyet produktion af lægemidler, vil vi være der til at imødekomme de nye behov,” siger Olivier Loeillot til Bloomberg.

Han tilføjer, at Kina blot er det første land, der kan drage nytte af de nye såkaldte KUBio-fabrikker, og man har også oplevet interesse for fabrikkerne fra lande som Tyrkiet og Brasilien.

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier