MedWatch

Roches milliardhandel lægger låg på spekulationer

Roche har droppet sine planer om at opkøbe sin japanske partner Chugai efter man købte amerikanske InterMune for 47 mia. kr. i stedet. Det skriver Bloomberg.

I sidste uge rapporterede Bloomberg om, at den schweiziske medicinalgigant Roche lå i forhandlinger med sin japanske partner Chugai Pharmaceutical om at opkøbe de resterende 40 pct. af selskabet, som man ikke allerede ejer – men de planer er nu droppede, skriver selvsamme medie.

Baggrunden for at schweizerne har trukket følehornene til sig er, at man i løbet af weekenden i stedet kunne annoncere et opkøb af det amerikanske biotekselskab InterMune for ca. 47 mia. kr.

Anonyme kilder siger til Bloomberg, at Roche har ført samtaler og arbejdet på de to handler sideløbende, men valget faldt altså i sidste ende på det amerikanske selskab. Det skyldes til dels også, at ledelsen i det japanske selskab stillede sig på hælene i forhold til et opkøb.

Ifølge Bloomberg faldt Chugais aktie med 9,2 pct. ovenpå nyheden, hvilket er det største fald for selskabet siden marts 2011. Roche ejer fortsat 62 pct. af det japanske selskab.

 Roche køber amerikansk biotekselskab i milliardstor handel 

 Vil Roche købe japansk partner? 

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier