Life science taber indtjening i Kina

Den længerevarende kamp mod korruption og nedbringelse af sundhedsomkostninger i Kina kan ses på life science-selskabernes indtjening i landet. Det viser en undersøgelse foretaget af Reuters.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det er nye tider i det tidligere så lukrative kinesiske marked, hvor landets life science-selskaber efter flere år med imponerende vækst har mistet indtjening i stor stil i de seneste år. Det skriver Reuters.

En analyse, som nyhedsbureauet har foretaget blandt 60 børsnoterede kinesiske life science-selskaber, viser således, at den gennemsnitlige overskudsgrad er faldet til ca. 10 pct. mod omkring 15 pct. i 2012. Samtidig er det gennemsnitlige nettoresultat faldet med godt 2 pct. mod en gennemsnitlig bundlinjevækst på op mod 20 pct. i årene før.

Og de ufavorable forhold for lokale selskaber er et tegn på en bredere tendens, som også må få advarselslamperne til at blinke for de store, internationale life science-giganter, mener Reuters.

Besparelser og korruptionskampe

De kinesiske myndigheder har holdt et skarpt øje med internationale medicinalselskaber i landet gennem det seneste års tid, efter engelske GlaxoSmithKline i sommeren 2013 blev indhyllet i en større sag om korruption, der for nylig kulminerede i, at GSK’s tidligere landechef, Mark Reilly, blev anklaget for bestikkelse.

 Avis: GSK-chef anklaget for bestikkelse

Udover GSK kom en række andre store medicinalkoncerner også i de kinesiske myndighedernes søgelys, f.eks. Novartis, AstraZeneca, Sanofi, Eli Lilly, Bayer og Novo Nordisk. Og senest fik også schweiziske Roche besøg af landets myndigheder på sit kontor i Hangzhou.

Samtidig har den kinesiske regering iværksat en række initiativer for at nedbringe de eskalerende omkostninger i landets sundhedsindustri, som ellers er på vej til at vokse til mere end 5.000 mia. kroner i 2020, skriver Reuters.

Og samlet set ser det altså ud til at have haft sin indvirkning på life science-industrien i Kina.

 Kina sænker prisloft 

 Nye korruptionsanklager mod GSK 

 GSK beskyldes nu for skattesvindel i Kina

 Novo, Lundbeck og Leo forsvarer udskældte salgsmetoder 

Læs artiklen fra Reuters her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også