MedWatch

Amgen tager føringen i kolesterol-ræs

En række store medicinalselskaber kæmper om at komme først med en ny type kolesterolmedicin, men med nye positive studieresultater ser amerikanske Amgen ud til at have lagt sig i spidsen.

Den amerikanske biotek-gigant Amgen har annonceret nye, positive resultater fra et klinisk fase 3-studie med kolesterolmedicinen evolocumab – det femte af slagsen. Det skriver Bloomberg.

Lægemiddelkandidaten tilhører en ny type kolesterolnedsættende medicin baseret på antistoffer rettet mod proteinet PCSK9, som er blevet kædet sammen med den såkaldt ”dårlige” LDL-kolesterol. Denne type kolesterolmedicin menes, at kunne tage over for de ældre, mere velkendte statin-behandlinger.

Amgen forventer at indsende en registreringsansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA senere i år, og dermed rykker selskabets kandidat tættere på et marked, som ifølge Bloomberg er på hele 17 millioner patienter i USA, Europa og Japan.

Der er dog en række andre medicinalselskaber, som ligeledes udvikler versioner af den nye type kolesterolmedicin, heriblandtPfizer, Roche, Eli Lilly, Merck og ikke mindst Sanofi, hvis samarbejdspartner Regeneron har planer om at søge om godkendelse i 2015.

Ifølge analytikerestimater, indsamlet af Blomberg, kan evolocumab runde et salg på 1 mia. dollar i 2018, og dermed opnå såkaldt blockbuster-status.

Læs hele nyheden fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier