MedWatch

GSK taber patentsag

Et indisk patentankenævn har tilbagekaldt et patent på GlaxoSmithKlines brystkræftmedicin Tykerb. GSK har dog fortsat rettighederne til den aktive ingrediens i lægemidlet.

GlaxoSmithKline har fået fjernet selskabets indiske patent på brystkræftmedicinen Tykerb. Det skriver Reuters.

Det indiske Intellectual Property Appellate Board (IPAB) besluttede i torsdags at fjerne patentet på produktet, da det ikke var innovativt nok, til gengæld har man opretholdt GSKs patent på den aktive farmaceutiske ingrediens i medicinen, lapatinib.

Dermed vil medicinen fortsat være patentbeskyttet frem til 2019, mens det specifikke patent på Tykerb ville have forlænget patentperioden med yderligere to år.

Omfattende patentproblemer

I april i år afviste den indiske højesteret en patentanmodning fra Novartis på deres kræftmedicin Glivec, da man ikke mente, det var innovativt nok i forhold til midlets aktive ingrediens imatinib – og den sag har dannet præcedens på området, skriver Reuters.

I løbet af 2012 har både Pfizers kræftmedicin Sutent, Roches hepatitis C-lægemiddel Pegasys og samt astmamedicin fra Merck mistet deres indiske patenter i lignende sager, hvor manglende innovation lå til grund for beslutningerne.

GSK har stadig mulighed for at anke beslutningen i patentsagen til den indiske højesteret, og selskabet skriver til Reuters, at man nu vil overveje den mulighed.

Læs hele historien her.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier