MedWatch

GSK taber patentsag

Et indisk patentankenævn har tilbagekaldt et patent på GlaxoSmithKlines brystkræftmedicin Tykerb. GSK har dog fortsat rettighederne til den aktive ingrediens i lægemidlet.

GlaxoSmithKline har fået fjernet selskabets indiske patent på brystkræftmedicinen Tykerb. Det skriver Reuters.

Det indiske Intellectual Property Appellate Board (IPAB) besluttede i torsdags at fjerne patentet på produktet, da det ikke var innovativt nok, til gengæld har man opretholdt GSKs patent på den aktive farmaceutiske ingrediens i medicinen, lapatinib.

Dermed vil medicinen fortsat være patentbeskyttet frem til 2019, mens det specifikke patent på Tykerb ville have forlænget patentperioden med yderligere to år.

Omfattende patentproblemer

I april i år afviste den indiske højesteret en patentanmodning fra Novartis på deres kræftmedicin Glivec, da man ikke mente, det var innovativt nok i forhold til midlets aktive ingrediens imatinib – og den sag har dannet præcedens på området, skriver Reuters.

I løbet af 2012 har både Pfizers kræftmedicin Sutent, Roches hepatitis C-lægemiddel Pegasys og samt astmamedicin fra Merck mistet deres indiske patenter i lignende sager, hvor manglende innovation lå til grund for beslutningerne.

GSK har stadig mulighed for at anke beslutningen i patentsagen til den indiske højesteret, og selskabet skriver til Reuters, at man nu vil overveje den mulighed.

Læs hele historien her.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier