MedWatch

Nyt studie kaster lys over Alzheimers-gen

Et klinisk studie har identificeret de genetiske ændringer, som forekommer i hjernerne på patienter med et specielt Alzheimers-gen. Opdagelsen kan føre til bedre behandlingsmuligheder af sygdommen.

En gruppe forskere har kortlagt de genetiske ændringer, som fører til udviklingen af Alzheimers sygdom, i et nyt studie, og forskningsresultaterne kan åbne nye muligheder i kampen mod den udbredte CNS-sygdom. Det skriver Bloomberg.

Forskerne opdagede, at folk, som bærer på Alzheimers-genet APOE4 uden endnu at være påvirket af sygdommen, oplevede ændringer i det genetiske udtryk i hjernen, som var lig med dem, man har observeret i Alzheimers-patienter. Kliniske beviser peger på, at APOE4 øger risikoen for at udvikle Alzheimers senere i livet.

De genetiske ændringer kan afsløre tidlige tegn på Alzheimers og derfor hjælpe medicinalindustrien med at udvikle nye lægemidler mod sygdommen, siger Dean Hartley fra den amerikanske Alzheimer’s Association til mediet.

Studiet bakker op om teorien om, at sygdommen begynder at ændre patienternes hjerner længe før egentlige symptomer registreres, tilføjer han.

”Vi har brug for en større forståelse af de mekanismer som er involverede i, hvordan Alzheimers sygdom opstår og udvikler sig. Det her studie er vigtigt, fordi det forsøger at kigge på, hvad der bliver påvirket. Det kan pege på mål og veje i jagten på nye lægemidler,” siger Dean Hartley, som ikke selv har deltaget i studiet, ifølge Bloomberg.

Læs mere om Alzheimer-studiet her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier