MedWatch

Studie: Rødvinspille kan modvirke motion

Et nyt studie fra Københavns Universitet peger på, at alt for høje mængder af det sundhedsgavnlige stof resveratrol, som bl.a. findes i rødvin, kan modvirke effekten af motion for ældre mænd.

Foto: Jesper Dudal / Stock.Xchng

I de senere år er der blevet skrevet meget om den sundhedsgavnlige virkning fra stoffet resveratrol, som bl.a. findes i rødvin og er tilgængeligt for forbrugere i form af kosttilskudspiller. Men nu viser et nyt studie foretaget på Københavns Universitet, at for meget af stoffet rent faktisk kan have den modsatte effekt.

Det skriver hjemmesiden Science 2.0.

Det nye studie, som netop er blevet offentliggjort i tidsskriftet Journal of Physiology, viser, at et for højt indtag af resveratrol kan udligne eller modvirke virkningen af motion, såsom nedsat kolesteroltal og blodtryk – i hvert fald blandt ældre mænd, skriver hjemmesiden.

Forskerne undersøgte 27 raske og sunde mænd omkring de 65 år, hvoraf halvdelen fik resveratrol, mens den anden halvdel fik et placebomiddel, populært kaldet en snydepille. I løbet af 8 uger dyrkede mændene samtidig motion ved høj intensitet.

Træningen forbedrede mændenes sundhed markant på parametre såsom blodtryk og maksimalt iltoptagelse, men samtidig opdagede man, at den effekt blev modvirket i gruppen af mænd, som indtog resveratrol.

Man var overraskede over resultaterne i studiet, forklarer hovedforsker, Ylva Hellsten, ifølge hjemmesiden. Men hun påpeger samtidig, at de mængder resveratrol, som blev givet i forsøget, var markant højere, end hvad man kan forvente at få gennem sin kost.

Læs hele historien fra Science 2.0 her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier