MedWatch

Ørnskov genansætter medarbejdere og afviser opkøb

Flemming Ørnskov vil ansætte flere salgsmedarbejdere til sit irske selskab, Shire, afslører han i et interview med Bloomberg. Samtidig afviser han alle spekulationer om et opkøb af selskabet.

Foto: Torben Stroyer, Jyllands-Posten

Danske Flemming Ørnskov, som tidligere på året overtog styringen af det irske medicinalselskab Shire, har talt med Bloomberg om hans fremtidige planer for selskabet, og her fortæller han bl.a. at han vil genskabe en stor del af de 150 salgsstillinger, som selskabet nedlagde i USA i 2012.

Genoprettelsen af disse stillinger sker i forbindelse med fornyede forhåbninger om, at man kan udvide brugen af den populære ADHD-medicin, Vyvanse/Elvanse, til at dække spiseforstyrrelser og depression.

Herudover afslører Flemming Ørnskov, at han ikke har nogen planer om at fortsætte de tilbagekøb af virksomhedens aktier, som hans forgænger igangsatte.

Shire har allerede tilbagekøbt aktier for 300 mio. dollar gennem dette tilbagekøbsprogram, men det samlede tilbagekøb lyder på 500 mio. dollar.

”Jeg vil fuldføre det, men jeg har ikke nogen planer pt. om at udvide det eller indlede et nyt. Shires investorer er bedst tjent med, at jeg og ledelsesholdet fokuserer på vækst,” siger han til Bloomberg.

Udelukkende vækst

Han forklarer samtidig, at selskabet fortsat vil satse på mindre tilkøbsaftaler for at sikre den vækst, og at man på ingen måde ser sig selv som et opkøbsmål for andre medicinalkoncerner.

”Det har aldrig været et fokus for os inden for selskabet, at være på den side af M&A-aktiviteten (Mergers & Acquisitions, red.). Jeg deltog netop i et bestyrelsesmøde i går. Vi talte udelukkende om vækst, innovation, opdateringer til pipelinen, hvordan samarbejder vi med patientorganisationer, hvordan er den politiske situation, hvad gør vi for at optræne og holde på de bedste folk. Der var ingen, der nævnte indkommende M&A,” forklarer han til nyhedskilden.

Han afviser dog at svare på, om selskabet har modtaget et egentlig opkøbstilbud.

Læs hele Bloombergs interview med Flemming Ørnskov her.

Ørnskov: Her er de næste gennembrud 

Ørnskov - om frække spørgsmål og fint hjørnekontor

Topchef: Dansk biotek skal have et skub bagi 

 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier