MedWatch

Medicinalgiganter får øjnene op for nanomedicin

Kan nano-medicin være den næste store ting i lægemiddelsindustrien? Det synes et stigende antal medicinalvirksomheder i hvert fald at mene.

Foto: John Fourkas, University of Maryland

Evnen til at indhylle virkningsfulde stoffer i bittesmå partikler åbner nye muligheder for superpræcis drug delivery, som kan øge effekten af medicinen, samtidig med, at der opstår færre bivirkninger.

Tre forskellige aftaler, som det privatejede biotekselskab Bind Therapeutics har indgået i år til en potentiel samlet værdi på næsten 1 mia. dollar, indikerer en ny interesse i at gøre brug af teknikken til at levere stofferne til specifikke steder i kroppen.

Læs også: Pfizer i milliardaftale om nanomedicin

Læs også: Biotekselskab indgår anden gigantaftale på en måned

Amerikanske Bind er blot et af mange biotekselskaber, som lokker store medicinalvirksomheder med en række intelligente nanoteknologier, især inden for kræftbehandlingen.

Og nanomedicinen bliver også brugt på diagnoseområdet, hvor bittesmå partikler bliver brugt til at forbedre scanner-resultater, ligesom de bruges til at opdage alvorlige infektioner langt tidligere.

”Teranostik”

I fremtiden håber forskere at være i stand til at kombinere behandling og diagnosticering i en ny tilgang, der har fået tilnavnet ”teranostik” – en sammentrækning af terapi og diagnostik - og giver læger mulighed for at overvåge patienterne via medicinen.

Der har længe været store forhåbninger, men moderat klinisk succes på området. Nu mener forskerne dog, at man har nået et vendepunkt på området for nanoteknologi.

 

Læs hele historien fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier