MedWatch

Studie: Brug sund fornuft for at undgå farlige kosttilskud

Et nyt studie afslører, hvordan man bedst undgår at udsætte sig selv for farlige kosttilskudsprodukter – vha. sund fornuft. Det skriver avisen The Globe And Mail.

Foto: Arkivfoto: Paul Bodea, Stock.xchng

Forbrugere bør ikke stole blindt på offentlige myndigheders evne til at beskytte dem fra farlige kosttilskud, men bør i stedet bruge deres egen sunde fornuft for at undgå potentielt skadelige produkter.

Det er konklusionen af et nyt studie foretaget af forskere fra St. Michael’s Hospital i den canadiske by Toronto, som netop har færdiggjort en analyse af produkter, der er blevet trukket tilbage fra markedet af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Forskerne fokuserede på såkaldte Class 1 medicintilbagekaldelser – den mest alvorlige type tilbagekaldelse, som gælder for produkter, der kan udgøre en risiko for menneskers sundhed. Ud af 465 Class 1 tilbagekaldelser fra 2004 til 2012 var 51 pct. kosttilskud, og størstedelen af disse faldt indenfor kategorierne vægttab, bodybuilding eller seksuelle hjælpemidler.

”Der kan være alle mulige ting i de produkter. Nogle af dem indeholder steroider, andre kan have haft spor af receptpligtig medicin, som ikke burde sælges i håndkøb,” siger Muhammad Mamdani, en af forskerne bag studiet, som blev offentliggjort i tidsskriftet JAMA Internal Medicine i denne uge, og tilføjer:

”Studiet bør være en påmindelse om, at kosttilskud og produkter, du tror er harmløse, fordi de er ’naturlige’ eller ikke kræver en recept, måske slet ikke er så harmløse alligevel.”

Læs hele historien fra The Globe And Mail her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier