MedWatch

Obama vil bruge 100 mio. på at kortlægge hjernen

Præsident Barack Obama har løftet sløret for en ny amerikansk kampagne, som fra 2014 skal kortlægge sammenhængen mellem hjerneceller og neurologiske forbindelser. Der er i første omgang sat 100 mio. dollar af til initiativet.

Præsident Barack Obama har annonceret en amerikansk kampagne, som muligvis kan føre til nye behandlinger af nogle af de mest uforståelige hjernesygdomme, til gavn for virksomheder som Pfizer, Roche og Eli Lilly.

Det nye BRAIN Initiative får stillet 100 mio. dollar til rådighed fra 2014 til at kortlægge det komplekse samspil mellem hjerneceller og neurologiske kredsløb. Målet er at finde behandlinger mod nogle af de mest almindelige hjernelidelser, især Alzheimers, epilepsi og hjerneskader, udtaler Obama ifølge Bloomberg.

”Vi kan identificere galakser, som er lysår væk, studere partikler, som er mindre end et atom, men vi har stadig ikke opklaret mysteriet om de 1,5 kilo, vi har mellem ørerne,” siger Obama.

De første 100 mio. dollar til initiativet bliver inkluderet i budgettet for 2014, som bliver fremlagt 10. april, oplyser præsidenten. Herefter kan den amerikanske kongres beslutte at ændre beløbet eller helt at nedlægge programmet. Obama henviser dog til tidligere offentlig forskning, som har ført til nye opdagelser og skabt flere jobs, såsom computer-chips, GPS-teknologi og internettet.

”Ideer er det, der bærer vores økonomi. Vi er bedre til innovation end alle andre, og det gør vores økonomi stærkere,” siger Obama.

Læs hele historien fra Bloomberg om det nye initiativ her.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier