MedWatch

Forskere udvikler blodmåler-implantat

En gruppe schweiziske forskere har udviklet en ny blodmåler, som skal implanteres under huden og sender resultater direkte via trådløs teknologi. Det skriver BBC.

Foto: Colourbox

En gruppe af forskere siger, at de har udviklet en yderst minutiøs blodmåler, som skal implanteres under huden og kan levere resultaterne direkte til en mobiltelefon.

De schweiziske forskere siger, at den trådløse prototype, de har udviklet blot er 14 mm lang, men vil være i stand til at måle op til fem forskellige stoffer i blodet på en gang. Målingerne sendes derefter direkte videre til en læge vha. bluetooth-teknologi.

Udstyret bliver vha. en nål indsat i det såkaldte interstitielle væv umiddelbart under huden på maven, benene eller armene, hvor det kan blive siddende i flere måneder, inden det skal fjernes eller skiftes.

Udviklerne håber, at udstyret vil være tilgængeligt for patienter indenfor fire år.

Læs hele historien fra BBC her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier