MedWatch

Studie: Pille-farve kan påvirke medicinbrug

Et nyt studie indikerer, at pillens farve har indvirkning på patienters villighed til at tage medicin. Ofte skifter pillen farve, når patienter går fra original medicin til generisk.

Foto: Dima V / Stock.Xchng

”Jeg har en del erfaring med patienter, som kommer og siger: ’Jeg var vant til at tage en grøn pille, og nu er den lyserød. Hvad sker der?’”, siger Dr. Aaron Kesselheim fra Brigham and Women’s Hospital og Harvard Medical School i Boston, som stod i spidsen for studiet.

Den forvirring kan gøre patienter usikre omkring deres medicin og i sidste ende føre til, at de ikke tager pillerne, skriver forskerne i tidsskriftet JAMA Internal Medicine.

Forskerne brugte en amerikansk database over medicinske forsikringskrav fra starten af 2000erne til at sammenligne patienter, som fik fornyet deres recepter til tiden og de, som ikke gjorde.

I alt, havde de adgang til information om 61.000 patienter, der tog et af otte forskellige lægemidler mod slagtilfælde, som kunne fås i 37 forskellige farver og fire forskellige former.

Forskerne fandt ud af, at ændringer i pillernes farver fra recept til recept var sjældne, men der var en forskel fra de patienter, som fik fornyet deres recepter, til de, som ikke gjorde.

Læs hele historien fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier