MedWatch

For tidlig FDA-udmelding kan have ført til insiderhandel

I 2010 meddelte FDA medlemmerne af et ekspertpanel, at man ville gå imod panelets anbefaling og afvise et lægemiddel fra virksomheden InterMune. Men panelmedlemmerne blev informeret en hel dag før en officiel udmelding om midlets skæbne, og det har angiveligt ført til insiderhandel af virksomhedens aktie, skriver Bloomberg.

Foto: Thomas Picard / Stock.Xchng

Tre medlemmer af et uafhængigt rådgivningspanel siger, at de fik mere end en dags varsel før, de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA afviste et lægemiddel fra virksomheden InterMune i maj, 2010. Det har nu ført til en sag, hvori det amerikanske investeringsfirma SAC Capital Advisors undersøges for insiderhandel.

InterMunes aktie faldt med 5,4 pct. dagen før, virksomheden annoncerede beslutningen fra FDA, og på det tidspunkt kendte panelmedlemmerne altså allerede til produktets skæbne.

En række andre personer fra virksomheden og FDA kendte dog også til beslutningen, og der er ingen beviser for, at nogen af de 11 medlemmer af panelet skulle have gjort noget forkert i sagen.

Ikke klar over undersøgelse

Alle de medlemmer, som det har lykkes Bloomberg at få i snak, siger, at de ikke er blevet kontaktet af myndighederne og ikke var klar over, at en undersøgelse var i gang.

Men de informationer, der blev videregivet, demonstrerer, hvor stort det potentielle læk kan være. Efterforskere fra FBI kigger på handler med InterMune-aktien, som SAC foretog i det første halvår af 2010, siger en person tæt på begivenhederne.

Det viser, at flere personer udenfor virksomheden og FDA havde oplysninger om det forestående afslag af lægemidlet.

Læs hele historien fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier