MedWatch

Bayer køber vitaminproducent for milliardbeløb

Den tyske medicinalgigant Bayer fortsætter sin aggressive opkøbsstrategi og har sikret sig et amerikansk vitamin- og kosttilskudsfirma for 6 mia. kroner.

Foto: Bayer / PR

Bayer har skrevet under på en aftale om at købe Schiff Nutrition International for 1,1 mia. dollar svarende til lige godt 6 mia. kroner. Det skriver Bloomberg.

Opkøbet af den amerikanske kosttilskudsvirksomhed signalerer en udbygning af den tyske medicinalvirksomheds afdeling for forbrugersundhed.

Investorerne modtager 34 dollar per aktie, meddeler Bayer, hvilket er en præmie på virksomhedens aktiepris på 47 pct., i forhold til da det amerikanske aktiemarked lukkede i fredags.

Små og mellemstore opkøb

Opkøbet af Schiff, hvis produkter bl.a. tæller protein-barer og omega-3 produkter, kommer blot seks uger efter Bayers opkøb af en anden virksomhed – kopiproducenten Teva Pharmaceuticals' dyresundhedsdivision - og ifølge Bloomberg er det en del af en overordnet strategi om at købe små og mellemstore virksomheder for at styrke tyskernes life science-forretning.

”Det her er to af de områder, som vi er meget fokuserede på at udbygge, både organisk og med disse tilkøb,” siger CEO Marijn Dekkers til Bloomberg Television.

I det seneste regnskabsår, som sluttede d. 31. maj solgte Schiff for i alt 259 mio. dollar. Virksomheden meddelte i sidste måned, at salgstallene for indeværende år ventes at stige med 43-46 pct., efter opkøbet af Airborne, et forkølelsesmiddel, som har været heftigt promoveret af talkshow-dronningen Oprah Winfrey.

Læs hele historien om det seneste opkøb fra Bayer her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier