MedWatch

DNA-sekventerings-firmaer vil også diagnosticere

Flere og flere virksomheder bevæger sig ind på det hastigt voksende marked for genteknologi, og nu melder to store producenter af DNA-sekventeringsudstyr sig ind i kampen. Det helt store mål er at finde en effektiv behandling af kræft.

Foto: Colourbox

Konkurrencen skærper til i kampen om det højst lukrative marked for genteknologi, og de to største producenter af DNA-sekventeringsudstyr er i færd med at opkøbe mindre aktører i et forsøg på også at få en fod inden for på markedet for gendiagnosticering, skriver Bloomberg.

Illumina Inc. og Life Technologies Corp. har allerede udviklet udstyr, som har revolutioneret gentests. Men nu vil de selv have en del af kagen fra markedet for genetisk diagnosticering.

I sidste uge købte Illumina diagnosticeringsfirmaet BlueGnome for et ukendt beløb, og Life Technologies, som har foretaget ikke mindre end 9 opkøb til en samlet værdi af 8,3 milliarder dollar over de seneste 10 år, købte diagnosticeringsvirksomheden Navigenics i juli.

”Medicinalvirksomhederne investerer denne enorme mængde penge i at finde en sti, som fører til en behandling af kræft,” siger Ronnie Andrews fra Life Technologies i et interview med Bloomberg. ”Vi vil være virksomheden, som små biotekvirksomheder og akademiske institutioner kommer til, hvis de har vigtig viden. De kan bare komme til os. Vi har penge at investere.”

Kræft skal behandles som HIV

Ønsket om at identificere de gener, som forårsager kræft, øger også behovet for DNA-tests, som læger kan bruge til at forudsige risikoen for kræften og diagnosticere og behandle sygdommen.

Ronnie Andrews mener, at nye fremskridt i forståelsen af de genetiske faktorer, som kan forårsage kræft, har skabt et diagnostisk fokus, som ikke er set, siden forskere gik storstilet ind i kampen om at identificere og bekæmpe HIV og AIDS.

Efter to årtiers forskning kan HIV nu behandles som en kronisk sygdom vha. en kombination af forskellig medicin som bremser udviklingen af AIDS, siger han ifølge Bloomberg, og tilføjer, at forskere nu er begyndt at se kræft på samme måde.

Læs hele artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier