MedWatch

Uventet gevinst kan være på vej til biotek-investorer

Storinvestorer i amerikanske biotekvirksomheder kan muligvis se frem til en uventet fortjeneste pga. en markant opgang i opkøbsaktiviteten i sektoren, skriver Reuters.

En analyse foretaget af Reuters af investorernes gennemsnitlige omkostninger viser, at seks amerikanske biotekvirksomheder, der er udpeget som fremtidige opkøbsemner, kan skaffe milliarder af dollars til deres investorer ved de nuværende aktiepriser.

Læs også: 9 opkøbsmodne biotekvirksomheder

Ejerskabet af disse virksomheder domineres af en håndfuld institutionelle investorer, såsom Wellington Management, Fidelity Management & Research, Capital Group Cos og T Rowe Price Associates. De har set værdien af deres aktieposter vokse i takt med, at opkøbsspekulationer har presset biotekaktierne op; Nasdaq’s biotek index er således vokset med cirka 29 pct. i år.

Handler som GlaxoSmithKlines opkøb af Human Genome Sciences for 3 milliarder dollar i mandags har ført til yderligere spekulationer, samt en opgang i den amerikanske biotekindustris M&A-aktivitet på 63 pct. indtil videre i år, ifølge Thomson Reuters. Eksperter forudsiger, at trenden vil fortsætte, eftersom de store medicinalvirksomheders efterspørgsel på nye lægemiddelskandidater vil anspore opkøbsiveren.

Læs hele historien fra Reuters om den nuværende opkøbstrend her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier