MedWatch

West Virginia anlægger sag mod 14 lægemiddeldistributører

Statsadvokat anklager dem for at være årsag til pillemisbrug. Staten oplever mange dødsfald som følge af pillemisbrug.

Statsadvokaten i West Virginia Darrell McGraw har annonceret retssager mod 14 farmaceutiske lægemiddelsdistributører med beskyldninger om, at deres skødesløse procedurer har forværret en voksende pillemisbrugsepidemi i staten.

Anklagerne i Boone County Circuit Court  har til formål at sikre, at virksomhederne stopper alle medicinske leverancer til West Virginia, der ikke har et legitimt medicinsk formål.

Søgsmålene anmoder også om et lovpligtigt program, der overvåger sundheden hos brugerne af receptpligtigt medicin, efter beskyldninger om, at negligering af problemerne har udsat disse mennesker for afhængighed og misbrug.

Krav om kompensation

Grundet beskyldninger om brud på forbrugerbeskyttelsen samt monopolkrænkelse, ansøges der om økonomisk kompensation til West Virginia, for statens udgifter til sundhedssystemet, udskrivning af receptpligtig medicin, overdoser samt relateret kriminalitet. 

West Virginia lider af nationens højeste overdosisdødelighed, og de fleste af disse sager involverer receptpligtig medicin. Disse fatale overdoser blev fra 2001 til 2008 firedoblet, og nåede i 2008 op på 21,8 dødsfald per 100.000 indbygger.

Pillefabrikker

En igangværende offentlig kulegravning, centreret i det sydlige West Virginia, har lukket formodet ”pillefabrikker”, som ulovligt leverer smertestillende lægemidler eller recepter. Sagen har ført til domsfældelser af læger, apotekere og deres medarbejdere.

 

Læs hele artiklen om misbrugen af receptpligtig medicin her
 

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier