MedWatch

Det første medicinalfirma har forladt Grækenland

Den tyske medicinalvirksomhed Biotest stopper leveringen af medicin til Grækenland i juli og bliver dermed det første medicinalfirma, som annoncerer et exit fra det gældsplagede lands marked.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Selvom virksomheden er en relativt lille aktør på det græske marked, danner dens exit uvelkommen præcedens for et land, hvis sundhedssystem er ved at falde sammen under vægten af den økonomiske krise og det administrative dødvande.

”Vi sagde til det græske sundhedsministerium i april, at vi ville trække os tilbage fra markedet indenfor tre måneder, hvis betalingerne ikke faldt,” sagde Biotests Chief Financial Officer Michael Ramroth til den tyske avis Boersen-Zeitung i et interview, der blev bragt i avisen i lørdags.

”Og jeg tror ikke, at der vil falde manna ned fra himlen i juni.”

Enkelte medicinalvirksomheder har arbejdet på nødplaner for at fortsætte leverancer til Grækenland, hvis landet skulle ryge ud af valutasamarbejdet, selvom landet – som er dybt afhængigt af importeret medicin – mangler at betale masser af de statsejede hospitalers regninger, skriver Reuters.

Læs hele artiklen fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier