MedWatch

Johnson & Johnson klar med nyt diabetespræparat

Det amerikanske medicinalfirma Johnson & Johnson  er klar med en ny diabetespille, der udfordrer markedslederen Januvia fra Merck & Co., skriver Bloomberg.

Johnson & Johnson (JNJ) har udviklet en ny pille, der sænker faretruende høje niveauer af blodsukker, før sygdommen kan medføre blindhed, nyreskader og hjertesygdomme.

Efterspørgslen efter nye diabetespræparater stiger som følge af en forsat stigning i gruppen af overvægtige, der nu omfatter næsten 347 millioner mennesker globalt.  Selvom der er ti forskellige lægemidler til behandling af diabetes på markedet, finder læger det forsat svært at kontrollere deres patienters blodsukker.

Fokus er nu rettet mod J&J ’s Anagliflozin, som er konstrueret til at udstøde overskydende sukker fra kroppen, noget der ellers normalt ikke forekomme, før glukoseniveauet stiger til kritiske niveauer. Pillen kan komme i handlen næste år og skal konkurrere med Merck & Co 's 3,3 mia. dollar-store markedsleder, Januvia.

Læs hele artikel fra Bloomberg om det nye diabetespræparat her

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier