MedWatch

Johnson & Johnson klar med nyt diabetespræparat

Det amerikanske medicinalfirma Johnson & Johnson  er klar med en ny diabetespille, der udfordrer markedslederen Januvia fra Merck & Co., skriver Bloomberg.

Johnson & Johnson (JNJ) har udviklet en ny pille, der sænker faretruende høje niveauer af blodsukker, før sygdommen kan medføre blindhed, nyreskader og hjertesygdomme.

Efterspørgslen efter nye diabetespræparater stiger som følge af en forsat stigning i gruppen af overvægtige, der nu omfatter næsten 347 millioner mennesker globalt.  Selvom der er ti forskellige lægemidler til behandling af diabetes på markedet, finder læger det forsat svært at kontrollere deres patienters blodsukker.

Fokus er nu rettet mod J&J ’s Anagliflozin, som er konstrueret til at udstøde overskydende sukker fra kroppen, noget der ellers normalt ikke forekomme, før glukoseniveauet stiger til kritiske niveauer. Pillen kan komme i handlen næste år og skal konkurrere med Merck & Co 's 3,3 mia. dollar-store markedsleder, Januvia.

Læs hele artikel fra Bloomberg om det nye diabetespræparat her

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier