MedWatch

Verdens første stamcelle-medicin godkendt

Osiris Therapeutics står bag den første stamcelle-baserede medicin, der er godkendt til formel brug, skriver Medical News Today.

Der er gode nyheder til forældre, der står i den forfærdelige situation, at deres barn har brug for knoglemarvstransplantation. Meddelelsen om, at Health Canada har godkendt sit banebrydende stamcelleterapi kom fra Osiris Therapeutics i fredags. Lægemidlet kan anvendes til behandling af børn med akut transplantatsygdom (GvHD).

Beslutningen er historisk, da det både er den første stamcelle-medicin, der officielt benyttes, samtidig med, at det er den første behandling for GvHD. GvHD er en nedbrydende og ødelæggende sygdom, der indtræffer efter en knoglemarvstransplantation. Omkring 80% af de smittede børn dør – ofte indenfor få uger.

Andrew Daly, MD, Klinisk lektor ved Institut for Medicin og onkologi ved University of Calgary, Canada  bekræfter meddelelsen:

"Jeg er meget stolt af den ledende rolle Canada har fået i udbredelse af stamcelle-terapi, og jeg er især glad for, at denne historiske beslutning hjælper børn, som ellers ikke har meget håb. Som et resultat af Health Canadas omfattende gennemgang,  har læger nu øjeblikkeligt adgang til stamcelleterapi til at bekæmpelse af GVHD. Ligesom indførelsen af antibiotika i slutningen af 1920'erne har vi med stamcellerterapien nu officielt taget det første skridt inden for et nyt område af den medicinske videnskab. "

Læs hele artiklen på Medical News Today om den nye stamcelleterapi her

Stamceller: Så langt er vi nået 

Novo har knækket stamcelle-koden 

 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.    

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier