MedWatch

USA vil samarbejde med Big Pharma om medicinopdagelser

Den amerikanske regering vil hjælpe medicinalvirksomheder med at finde behandlinger mod en række sygdomme gennem et nyt samarbejde.

Foto: Jyllands-Posten

De amerikanske myndigheder vil hjælpe medicinalfirmaer med at udvikle gamle stoffer. Det sker gennem et nyt samarbejde mellem myndighederne og industrien, hvor forskere vil teste eksperimentel medicin som stilles til rådighed af producenterne.

Det amerikanske sundhedsministerium, The National Institutes of Health (NIH), sagde i torsdags, at Pfizer Inc, AstraZeneca Plc og Eli Lilly and Co har sagt ja til at stille 24 kemiske forbindelser til rådighed til en pilot-fase af projektet – det største af sin slags der nogensinde har set dagens lys i USA.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier