MedWatch

Johnson & Johnson får milliardbøde for at vildlede læger

Johnson & Johnson er blevet pålagt at betale 1,1 mia. dollar  i bøde ved en amerikansk domstol, efter at en jury fandt, at medicinalvirksomheden vildledte læger om de risici, der er forbundet med et storsælgende anti-psykotisk præparat.

Bøden blev pålagt, efter at nævninge i Little Rock, Arkansas, fandt, at en markedsføringskampagne af J&J for lægemidlet Risperdal overtrådte statens forbrugerbeskyttelseslovgivning. Juryen besluttede, at J&J benyttede sig af "falske eller vildledende" handlinger i 2003, da det sendte 6.000 læger i staten et brev, der hævdede, at medicinen var mere sikker end sine konkurrenter.

Myndighederne i USA har undersøgt Risperdal siden 2004. Salget af lægemidlet toppede i 2007, før J&J tabte patentbeskyttelse på det.

Statslige embedsmænd beskyldte selskabet for at lave vildledende erklæringer vedrørende risikoen for patienter, der også lider af diabetes, samt markedsføre det til grupper, såsom ældre, som præparatet ikke var godkendt til.

Læs hele historien fra The Telegraph om J&J's villdledende markedsføring her

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier