Kun få sygdomme kan forudsiges ved genom-sekventering

Et nyt studie indikerer, at de fleste almindelige sygdomme er meget svære at forudsige ved hjælp af såkaldt genom-sekventering. Derimod kan teknologien bruges til at opdage sjældne genetiske lidelser.
Foto: schulergd / Stock.Xchng
Foto: schulergd / Stock.Xchng
oversat af Martin Petersen

Sekventering af patienters genomer, som bruges til at afsløre, hvilke lidelser de senere kan blive udsat for, er ikke den bedste måde at forudsige de mest almindelige sygdomme, ifølge en undersøgelse af tusinder af enæggede tvillinger.

Forskerne har undersøgt testpersonerne i forhold til 24 almindelige lidelser, heriblandt hjertesygdomme, diabetes og Alzheimers. I forhold til 23 af disse, ville langt de fleste mennesker opleve negative resulater fra en genom-sekventering, opdagede forskerne. Så selvom processen kan hjælpe til med at opdage mange sjældne genetiske lidelser, så ser den ikke ud til at være en god indikator for, hvem der vil blive ramt af de mest almindelige sygdomme, skriver forfatterne bag studiet.

Nøglen til forebyggelse af sygdomme er stadig tidlige forebyggende strategier, skriver Bert Vogelstein, en af forfatterne bag studiet og professor ved John Hopkins Kimmel Cancer Center i Baltimore. Eric Topol, direktør for Scripps Translational Science Institute i La Jolla, Californien, siger at resultaterne viser, at sekventering stadig er på et meget tidligt stadie.

Læs hele artiklen fra Bloomberg Businessweek her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også