MedWatch

Rusland kopierer vestlige biotekmodeller

Amerikanske og europæiske medicinalselskaber glæder sig over en ny, russisk tendens, der kan hjælpe de vestlige firmaer med at slå rødder i Rusland og score et solidt afkast.

Kald dem bare russiske biotekkloner. Med økonomisk støtte fra den russiske regering har russiske investorer licenseret medicin fra vestlige virksomheder og udviklet dem til det russiske marked – en udvikling, der medfører glæde hos de amerikanske og europæiske lægemiddelproducenter.

Et eksempel er Hepatera - en nyoprettet russisk biotekvirksomhed. Det Moskva-baserede Maxwell Biotech Venture Fund, som er 50 pct. finansieret af den russiske regering, udklækkede sidste år denne virksomhed, som har til formål at udvikle behandlinger mod leversygdomme.

Hepatera er blot en af mange nyoprettede virkomheder, som etableres ved hjælp af offentlige midler. RUSNANO, en anden regeringsstøttet venturefond, har gået sammen med amerikanske venturefond Domain Associates med det erklærede mål at kanalisere videnskaben fra udlandet til Rusland for at fremme udvikling og markedsføring i landet.

Hos Maxwell Biotech Venture Fund, som for nylig åbnede et kontor i Bostons Back Bay, er målet ikke alene at score et solidt afkast på investeringer, men også at slå rødder i den russiske biotekindustri.

Læs hele artiklen fra FierceBiotech her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier