MedWatch

Hjælpemidler, telemedicin, overvågning…norsk reform skaber muligheder

Den netop igangsatte norske sundhedsreform, kaldet Samhandlingsreformen, afføder et stort behov for nye velfærdsteknologiske løsninger og nye omsorgsboliger. Her kan danske virksomheder i høj grad komme i spil, og et samarbejde herhjemme med regioner er en fordel.

Foto: PR

Den 1. januar 2012 blev reformen, der skal gøre sundhedsvæsenet i Norge mere effektiv og give patienter den rette behandling til rette tid, skudt i gang. Dette gøres helt konkret ved at overføre en del af ansvaret for patienterne fra sygehusene, der er statsejede, til kommunerne. Kommunerne skal nu tage sig af patienter på et tidligere stadie, da de vil blive hurtigere udskrevet fra sygehuset.

Det er en kæmpe udfordring for kommunerne - og hospitalerne. For selv om der bliver overført statslige midler til kommunerne for at dække de højere omkostninger, er det store og komplekse investeringer, der skal gennemføres. Samtidig mister sygehusene en del af finansieringen, der i transformationsfasen giver voldsomme udfordringer i sygehusenes økonomi og dermed for patienterne, som oplever lange køer og brud på ventelister.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Dansk Biotek skifter navn

Den danske brancheorganisation for biotekselskaber, Dansk Biotek, skifter navn til "Danish Bio - Dansk Biotek" for at imødekomme den stigende internationalisering af branchen, fortæller formand.

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier