Medicintilskudssystem får kritik

En række patientorganisationer og apotekerne vil have ændret tilskudsordningen til receptpligtig medicin. 
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

For mange danskere har ikke råd til at købe den medicin, de har fået recept på, på apoteket, lyder kritikken fra en række patientorganisationer og apotekerne, der vil have ændret det nuværende tilskudssystem

Det skriver DR.dk. 

”Der er helt klart tale om ulighed. Det er urimeligt over for borgerne, når der nu er muligheden for at gøre tingene på en anden måde,” siger Jesper Gulev, formand for Danmarks Apotekerforening, der gerne så, at det nuværende system blev erstattet af en abonnementsordning, så udgiften til medicin fordeles på lige store rater hver måned. 

Med det nuværende system begynder det personlige tilskudsår den dag, man første gang tropper op på apoteket for at købe sin tilskudsberettigede medicin, skriver DR. 

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) siger i en skriftlig kommentar til DR, at ”det er vigtigt for regeringen, at alle har råd til deres medicin”.

”Derfor fremgår det af regeringsgrundlaget, at ordningerne for medicintilskud til forskellige grupper skal gennemlyses med henblik på, at socialt udsatte og børn og unge i udsatte familier mv. får den nødvendige medicin. Indtil da er det vigtigt, man bruger de muligheder, der findes i dag,” lyder det fra Sophie Løhde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også