MedWatch

Knap så gyldent fjerde kvartal kan vente aktiemarkedet

Inflation, renteforhøjelser og udsigten til økonomisk recession vil også resten af året presse aktiemarkedet.

Foto: Spencer Platt/AFP/Ritzau Scanpix

Der venter en knap så festlig afslutning på året for aktiemarkedet - kapitalforvalterne Blackrock og Goldman Sachs forudser nemlig, at fjerde kvartal vil male aktierne røde i kølvandet på tårnhøj inflation, heftige renteforhøjelser og udsigten til økonomisk recession.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

”De makroøkonomiske udsigter er dystre, og vi tror, at nedjusteringer i indtjeningerne vil dominere i den nære fremtid. Centralbankerne er nu indstillet på at hæve renten for at få inflationen ned, og erkendelsen af det kan medføre recession. Forsyningsafbrydelser og krigsindvirkninger på energi- og fødevarepriserne øger de økonomiske vanskeligheder,” skriver Nigel Bolton, investeringsdirektør i Blackrock, i et notat ifølge Jyllands-Posten Erhverv.

Aktiemarkedet har i år generelt være ude for en ordentlig tumletur. Det amerikanske S&P 500, danske C25 og det europæiske Stoxx 600 er alle faldet til niveauer, der ikke er set i to år - blandt andet er de amerikanske aktier blandt andet faldet med 23 pct., og i Danmark har vi set er dyk på 26 pct.

Mere fra MedWatch

FDA godkender booster-vaccine til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier