MedWatch

Myndigheder justerer til 10.000 daglige PCR-test over sommeren

Testaktiviteten er lige nu lav og derfor nedjusteres kapaciteten for PCR-test til 10.000 daglige test.

Foto: Thomas Borberg

I forlængelse af regeringens nye covid-19-teststrategi for 2022 og starten af 2023, skruer myndighederne nu antallet af daglige PCR-test ned til 10.000.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

Over sommeren vil der stadig være mulighed for at få en PCR-test til udlandsrejser, og myndighederne er ifølge styrelsen klar til at skrue op for kapaciteten igen, fremgår det.

”Vi skruer ned til et lavt blus, hvor der stadig er åbne teststeder. Samtidig har vi et beredskab, som gør, at vi er forberedte og kan skrue op for testkapaciteten igen, hvis epidemien udvikler sig, og der er behov for det,” udtaler Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed, Lisbet Zilmer-Johns, i pressemeddelelsen.

Teststrategien er en del af den samlede strategi for håndtering af covid-19 i 2022 samt første kvartal i 2023 og tager udgangspunkt i en række anbefalinger fra eksperter og sundhedsmyndigheder samt en forventning om, at den epidemiologiske situation ændrer sig over tid.

Formålet med teststrategien er at sikre et testberedskab, der er tilstrækkeligt robust og omkostningseffektivt, og som vil kunne tilpasses forskellige scenarier med den nødvendige hastighed.

Den seneste uge er der i gennemsnit foretaget ca. 6.800 PCR-test om dagen i samfundssporet.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier