MedWatch

Ansvar for coronatestindsatsen samles i ét ministerium

Sundhedsministeriet får nu ansvaret for covid-19-testindsatsen og skal ikke dele det med Justitsministeriet.

Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Ansvaret for den danske testindsats for covid-19 kommer fremover til at ligge alene hos Sundhedsministeriet.

Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Under pandemien har ansvaret for testindsatsen været delt mellem to ministerier. Det drejer sig om Sundhedsministeriet og Justitsministeriet.

Nu vurderer regeringen dog, at ansvaret kan samles hos Sundhedsministeriet.

Derfor vil regeringen anmode dronningen om at udstede en kongelig resolution, så justitsministerens ressortansvar fra 15. august 2022 flyttes til sundhedsministeren.

Herefter vil sundhedsministeren have ansvar for alle opgaver i relation til covid-19-testindsatsen, herunder den fortsatte understøttelse af testindsatsen samt arbejdet med det fremadrettede testberedskab.

Beslutningen kommer ikke til at få konsekvenser for borgerne, understreges det i pressemeddelelsen. Borgerne kan således fortsat benytte de tilgængelige testmuligheder rundt om i landet.

Ansvaret, som Sundhedsministeriet snart står alene med, dækker blandt andet over testanbefalinger og koordineringen af covid-19-testindsatsen.

I starten af pandemien blev Justitsministeriet involveret i dele af testopgaven for at aflaste sundhedsmyndighederne. Men nu vurderes det altså, at ansvaret kan ligge alene hos Sundhedsministeriet.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier