MedWatch

Schweiz køber 12.000 pakker af Pfizers coronapille

Amerikanske Pfizer har solgt 12.000 pakker af sin coronapille Paxlovid til Schweiz.

Pfizers pille mod covid-19, Paxlovid. | Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS / X06730

Schweiz har indgået en kontrakt med den amerikanske medicinalkoncern Pfizer om dets pille til behandling af covid-19. Samlet har alpelandet bestilt 12.000 pakker af pillen, skriver Reuters.

Corona-pillen er kendt under navnet Paxlovid. Og den er rettet mod patienter, der endnu ikke er alvorligt syge, men har stor risiko for at blive indlagt på grund af covid-19.

For en lille måned siden anbefalede Verdenssundhedsorganisationen (WHO) på det kraftigste Paxlovid, der i forvejen var godkendt til nødbrug i EU og har vist lovende resultater i testforsøg.

WHO fandt, at risikoen for hospitalsindlæggelse var 85 pct. lavere hos dem, der blev behandlet med Paxlovid, end dem i gruppen, der fik placebo.

Pfizers pillebehandling består af to piller, der skal tages cirka hver 12. time i fem døgn. Behandlingen skal sættes i gang så hurtigt som muligt efter konstateret smitte hos sårbare personer.

Pillen er dog ikke et alternativ til vaccination, der fortsat anses som den vigtigste beskyttelse mod alvorlig coronasygdom.

Paxlovid ventes ifølge analysehuset Airfinity at blive verdens hurtigst sælgende lægemiddel nogensinde, da det i år vil nå et salg på 24 mia. dollar, skriver Bloomberg News. Og Pfizer sigter mod at producere piller til omkring 120 millioner patienter i år.

Pfizer stiger 0,4 pct. i formarkedet.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier