MedWatch

Samarbejde med Eir Ventures et resultat af flere års forberedelser fra KU

Det nye samarbejde mellem Københavns Universitet og Eir Ventures er kulminationen på en lang og krævende proces gennem flere år.

Kim Brinckmann, vicedirektør for Forskning & Innovation på Københavns Universitet. | Foto: KU

Da Københavns Universitet forleden kunne annoncere sit nye ventureselskab UCPH Ventures i samarbejde med Eir Ventures og Den Europæiske Investeringsfond var det kulminationen på flere års arbejde på at etablere et selskab, der kan investere i universitetets egne opfindelser.

Det skriver MedWatchs søstermedie KapitalWatch.

”Vi har på flere måder forsøgt at blive en del af en venturefond. I første forsøg ville vi gøre det hele selv, rejse penge og selv finde et management-team. Vi nåede meget langt, men lige før målstregen opstod der blandt nogle af investorerne tvivl i forhold til setup og management-team. Derefter gik arbejdet lidt i stå,” fortæller Kim Brinckmann, vicedirektør for Forskning & Innovation på Københavns Universitet, til KapitalWatch.

UCPH Ventures er stiftet som et såkaldt paragraf 4-selskab under loven om opfindelser, som giver universiteter mulighed for at etablere en virksomhed på nogle særlige betingelser. Selskabet er stiftet med 15 mio. kr. fra KU’s egen opsparing.

Eir Ventures i sats på spinouts fra KU – etablerer fond med 15 mio. kr. i ryggen

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier