MedWatch

Erhvervsliv: Corona skal være sygdom på linje med andre

Samfundet ser ud til snart at genåbne yderligere. Organisationer vil fremover behandle corona som influenza.

Foto: PR/Dansk Erhverv

Den seneste tid har coronaepidemien skiftet kurs. Smittetallene er steget, men det har ikke givet samme udslag i antallet af indlagte på intensiv som før.

Situationen er anderledes end før, og mandag åbnede statsminister Mette Frederiksen (S) for, at det er tid til at genoverveje restriktionerne.

Hos erhvervslivet tager man godt imod den udmelding, og hos Dansk Erhverv vil direktør Brian Mikkelsen fremover have gjort op med coronas særstatus.

I stedet skal det behandles som influenza, hvis vi rammes igen næste vinter.

"Vi kommer til at opleve den år efter år, og det kan vi ikke bare lukke samfundet ned, åbne og lukke ned igen."

"Det koster alt for mange penge, arbejdspladser og velfærd. Derfor er der brug for forudsigelighed og tryg for virksomhederne," siger han.

Samme melding lyder fra Horesta, der er erhvervsorganisation for landets hoteller og restauranter. Det fortæller direktør Jannick Nytoft.

"Vi har brug for håndteringsstrategi for fremtiden, hvor vi ikke konstant er i alarmberedskab. Vi ser gerne, at corona bliver en sygdom på linje med andre."

"Kommer der en sundhedsmæssig situation, hvor der er brug for at skrue op, skal vi kende værktøjsredskaberne på forhånd," siger han.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier