Forskningsminister sender 87 mio. kr. til life science-projekter

To forskningsplatforme inden for life science kan se frem til penge fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

DBI – Danish Bioimaging og Cellx – The Danish Single Cell Examination Platform kan se frem til penge fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. De to forskningsinfrastrukturer modtager således henholdsvis 49,7 mio. kr. og 37,8 mio. kr. fra Uddannelses- og forskningsministeren.

Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

DBI og Cellx understøtter life science-forskningen og vil ved hjælp af bedre billeddata samt ny viden om molekylære processer i enkeltceller kunne bidrage til at forbedre vores forståelse af biologiske systemer og opdage og behandle sygdomme. Bevillingerne understøtter regeringens strategi for life science fra april 2021.

Hvert år udmønter uddannelses- og forskningsministeren Puljen til Forskningsinfrastruktur på finansloven, hvor der er sat ca. 69 mio. kr. af om året. I 2021 har uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen prioriteret 65 mio. kr. ekstra til forskningsinfrastruktur, hvilket giver en samlet ramme på 134 mio. kr.

”Hvis vi skal komme med svar på nogle af de store samfundsmæssige udfordringer, vi står over for, er det helt afgørende med god forskningsinfrastruktur. Det gælder eksempelvis den grønne omstilling og behandling og diagnostik af sygdomme. Begge dele er vigtige for samfundet og den enkelte og indebærer muligheder for vækst og beskæftigelse. Derfor har jeg valgt at prioritere yderligere midler til den infrastruktur, der muliggør forskningen,” udtaler uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S).

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også