MedWatch

Nyt studie: 90 procent mindre risiko for at dø med omikron

Et nyt studie fra USA viser, at risikoen for at dø med omikronvarianten er 90 procent mindre end for delta.

Foto: Kyle Green/AP/Ritzau Scanpix

Omikronsmittede har langt mindre risiko for hospitalsindlæggelse end smittede med deltavarianten af coronavirus.

Det viser en ny undersøgelse af 70.000 coronasmittede lavet af to amerikanske universiteter ifølge nyhedsbureauet AFP.

Studiet er endnu ikke fagfællebedømt, hvilket betyder, at det ikke er blevet set efter i sømmene af uvildige forskere, der ikke har arbejdet med studiet.

Men skulle tallene vise sig at holde stik, kan det give grund til optimisme.

For selv om studiet viser, at omikronvarianten er mere modstandsdygtig over for vacciner, viser det også, at den giver anledning til markant mildere sygdom.

De, der var smittede med omikronvarianten, havde 90 procent mindre risiko for at dø med covid-19. Det var sammenlignet med smittede med deltavarianten.

Risikoen for at blive indlagt med covid-19 faldt også til halvdelen for de omikronsmittede - og med hele 75 procent for intensivindlæggelser.

Studiet viser også, at dem, som blev indlagt med omikron, var på hospitalet i markant kortere tid. I gennemsnit brugte de halvanden dag på hospitalet, mens de deltasmittede i gennemsnit lå indlagt i fem dage.

Studiet er endnu ikke fagfællebedømt, men direktør for USA’s Center for Sygdomsbekæmpelse og Forebyggelse (CDC) Rochelle Walensky siger, at undersøgelsen er justeret for en lang række faktorer.

”Studiet er justeret for nøgleparametre som alder, køn, tidligere infektion, vaccination og kroniske lidelser,” siger hun.

Omikranvarianten er den dominerende i Danmark og har været det siden midten af december.

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægges 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier