MedWatch

Patienter blev uden vished udsat for forsøgsbehandling

Flere hundrede patienter er ifølge eksperter blevet udsat for et ikke-godkendt kirurgisk indgreb med til tider invaliderende udfald. Sygehusledelsen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital vil nu undersøge omfang.

Bispebjerg Hospital. | Foto: Gregers Tycho/IND

Aktindsigter til TV2 og Radio4 viser, at mere end 500 patienter er blevet udsat for et ikke-godkendt kirurgisk indgreb, som der ifølge flere eksperter ikke var grundlag for at udføre.

Der er tale om et indgreb mod særlige ankellidelser, men indgrebet har ifølge Thomas Ploug, professor i anvendt etik og formand for den forskningsetiske komite ved Aalborg Universitet, ofte været udført i forbindelse med skader, som ikke retfærdiggører brugen af indgrebet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier