MedWatch

Udsigt til forsinket boostervaccine i USA

De amerikanske sundhedsmyndigheder har brug for mere tid til at vurdere brugen af tredje og anden dosis vaccine mod coronavirus.

Foto: Finn Frandsen

De amerikanske sundhedsmyndigheder har bedt Det Hvide Hus om at skubbe planerne om boostervaccination, en opfølgende dosis med coronavaccine, bagud. I det mindste for vaccinerne fra Moderna og Johnson & Johnson.

Det skriver The Wall Street Journal med henvisning til unavngivne kilder.

Myndighederne, Food and Drug Administration (FDA), har nemlig brug for mere tid til at indsalme og vurdere forskningsdata omkring brugen af en henholdsvis tredje og anden dosis fra Moderna og fra Johnson & Johnson i relation til effekt og sikkerhed.

I forhold til vaccinen fra Pfizer, der allerede har fået en fuld godkendelse af brugen af sine to ordinære doser, ikke bare en nødgodkendelse, skulle processen fortsat være på sporet.

Præsident Joe Bidens administration præsenterede i august en plan for at styrke amerikanernes immunforsvar mod covid-19 med en boosterdosis, og ifølge tidslinjen skulle den yderligere vaccination starte den 20. september.

På grund af mangel på vacciner kan det ligeledes være, at Pfizers vaccine i starten alene vil blive givet til højrisikogrupper.

Moderna og Johnson & Johnson har været senere end Pfizer til at søge om godkendelse af en boostervaccine hos FDA. Desuden skulle der være tvivl om den rette dosisgrad af Modernas vaccine, skriver The Wall Street Journal.

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier