MedWatch

USA vil afsætte 65 mia. dollar til at bekæmpe fremtidige pandemier

"Det er en rimelig sandsynlighed for, at en anden pandemi, som kunne blive værre end covid-19, vil komme snart," siger Eric Lander, chef for det amerikanske kontor for videnskab, teknologi og politik.

Foto: JIM WATSON/AFP / AFP

Det Hvide Hus under præsident Joe Biden planlægger at afsætte 65 mia. dollar il at bekæmpe fremtidige, endnu ukendte, pandemier.

Det skriver Bloomberg News.

"Det er en rimelig sandsynlighed for, at en anden pandemi, som kunne blive værre end covid-19, vil komme snart, og muligvis inden for det næste årti," udtaler Eric Lander, chef for kontoret for videnskab, teknologi og politik.

"For første gang i denne nations historie har vi muligheden for, på grund af videnskabens og teknologiens fremskridt, ikke bare at genopbygge lagrene, men også forandre vores evner."

I USA har coronapandemien kostet knap 650.000 mennesker livet, mens knap 40 mio. er blevet konstateret smittet med virusset.

"Vi har virkelig brug for at begynde forberedelserne nu," siger Lander med henvisning til de tal.

 

Pfizer-direktør: "Det er enormt vigtigt, at verden forbereder sig på, hvad der kan blive den næste pandemi" 

Biden tæt på at erklære sejr over corona - men varianter truer

USA donerer en halv milliard vaccinedoser til 90 lande 

Mere fra MedWatch

Evaxion sparer stort millionbeløb til klinisk forsøg gennem MSD-partnerskab

Efter Evaxion har indgået en samarbejdsaftale med amerikanske MSD, som stiller sit blockbuster-middel Keytruda frit til rådighed i et fase 2b-forsøg, står det danske biotekselskab til at spare i omegnen af 50 mio. kr. uden at skulle afgive nogen kommercielle rettigheder til en mulig kombinationsbehandling.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier