MedWatch

Strejke medfører nyt efterslæb af udskudte behandlinger

I sidste uge blev 3608 behandlinger udskudt. I alt 45.951 er blevet udskudt under sygeplejerskestrejken.

Foto: Christian Lykking/IND

I sidste uge blev yderligere 3608 behandlinger udskudt som følge af sygeplejerskestrejken.

Det fremgår af tal fra de fem regioner.

Foruden Region Syddanmark, som opgør tallene anderledes, drejer det sig om 1815 ambulante aftaler, hvor patienten ikke er indlagt, og 421 kirurgiske indgreb.

Region Syddanmark opgør imidlertid ikke tallene i henholdsvis ambulante aftaler og kirurgiske indgreb, men oplyser i stedet på sin hjemmeside, at der i sidste uge var i alt 1372 aflyste behandlinger.

Dermed stiger antallet af udskudte behandlinger under sygeplejerskestrejken til 45.951.

Strejken har stået på siden 19. juni.

I en pressemeddelelse fra Dansk Sygeplejeråd siger formand Grete Christensen, at det er forventeligt, at antallet af udskudte behandlinger vil stige.

"Det har vi det selvfølgelig ikke godt med som sygeplejersker, men det er den eneste måde, vi kan få arbejdsgiverne i tale på," siger hun.

Uden at medregne Region Sydjylland er der altså under strejken blevet udskudt 21.124 ambulante aftaler. I alt 6539 kirurgiske indgreb er blevet udskudt.

Med til billedet hører, at 15.429 af de patienter, der er blevet udskudt i det offentlige, er blevet sendt videre til et privat tilbud i stedet. Det skyldes, at man som patient har ret til behandling inden for 30 dage.

Sundhedsøkonom Jakob Kjellberg fra Vive – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd - sagde i sidste uge, at antallet af udskydelse endnu ikke er kritisk for sundhedsvæsenet, om end det kan være til gene for patienterne.

Han pegede derimod på, at strejken først for alvor vil kunne mærkes, hvis den fortsætter i hele august og ind i september.

 

Sygeplejersker udvider strejke med fertilitetspersonale 

Patientforeninger opfordrer til snarligt regeringsindgreb i strejke

28.362 undersøgelser og behandlinger udskudt under strejke 

Mere fra MedWatch

Sanofi dropper udvikling af mRNA-vaccine mod covid-19

Moderna samt Pfizer og Biontech har sat sig så effektivt på markedet for mRNA-vacciner mod covid-19, at Sanofi nu dropper selskabets kandidat inden for samme teknologi - satser i stedet på mere traditionel vaccine-teknologi.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier