MedWatch

Heunicke forlænger lægemiddelberedskab

For at sikre forsyngen af vigtige lægemidler har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) nu forlænget det statslige lægemiddelberedskab indtil udgangen af oktober.

Lægemiddelstyrelsen har fået udvidede beføjelser til at forhindre medicinmangel. Nu er reglerne blevet forlænget. | Foto: Finn Frandsen

Danske myndigheder vil også i de kommende måneder arbejde aktivt for, at landets sygehuse og apoteker ikke løber tør for vigtige lægemidler.

Sundhedsminister Magnus Heunicke har nemlig endnu en gang forlænget det statslige lægemiddelberedskab, der blandt andet giver Lægemiddelstyrelsen udvidede beføjelser i bestræbelserne på at forebygge medicinmangel.

Det sker på Lægemiddelstyrelsens anbefaling, skriver styrelsen på dens hjemmeside.

Forlængelsen betyder, at beredskabet nu er aktiveret indtil udgangen af oktober, hvorfor Lægemiddelstyrelsen også i de kommende måneder blandt andet vil kunne påbyde, at visse lægemidler kun må udleveres i mindre mængder eller forbyde salg af håndkøbslægemidler uden for apotekerne.

Ifølge styrelsen sker forlængelsen, "da der fortsat vil være behov for at kunne gennemføre en række særlige tiltag for at sikre forsyningen med kritiske lægemidler".

De udvidede beføjelser til Lægemiddelstyrelsen blev indført under coronapandemien som en midlertidig foranstaltning, men er siden blevet vedtaget ved lov, sådan at ministeren fremover kan aktivere beredskabet helt eller delvist.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier