MedWatch

Medicinallobby til kamp mod Biden

USA’s præsident Joe Biden har fået en magtfuld amerikansk lobbygruppe på nakken, efter hans regering har signaleret, at den støtter en midlertidig ophævelse af patenter på coronavacciner.

Foto: MANDEL NGAN/AFP / AFP

Den amerikanske brancheforeningn for medicinalindustrien, The Pharmaceutical Research and Manufacturers of America,(PhRMA), der repræsenterer en række af verdens største medicinalselskaber, herunder coronavaccineproducenterne Pfizer og Johnson & Johnson, har i al stilhed lanceret en kampagne mod USA’s præsident Joe Biden, der på det seneste har talt for en midlertidig ophævelses af de patenter, der beskytter producenterne af Covid-19-vacciner.

Det skriver CNBC.

PhRMA repræsenterer mere end 30 farmaceutiske virksomheder. I slutningen af maj begyndte gruppen en digital annoncekampagne på Facebook og Google målrettet mod Bidens beslutning, afslører en CNBC-kortlægning.

Fortalere for at ophæve patenterne, der er knyttet til covid-19-vaccinerne, mener, at en opløsning vil kunne øge vaccineproduktionen og sikre vacciner til særligt de mindre velstående lande, der ikke i særlig høj grad har sikret sig vacciner.

Modstanderne argumenterer omvendt for, at en ophævelse af patenterne vil fjerne medicinalselskabernes incitament til at udvikle nye lægemidler, samt at vaccineproduktion er en så kompliceret proces, at produktion under alle omstændigheder ikke vil kunne ske uden medicinalselskabernes hjælp.

Mere fra MedWatch

Magnus Heunicke er smittet med corona

Sundhedsminister Magnus Heunicke er i selvisolation i Bruxelles, efter at ministeren har fået et positivt svar på en coronatest. Han deltog i en julefrokost i Sundhedsministeriet i fredags, hvorfra der også er et andet smittetilfælde, men smittekilden er endnu ikke fastslået.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier