MedWatch

Novo-ejer barsler med potentielt milliardprojekt: "Nu skal Danmark for alvor på banen"

Novo Nordisk Fonden går med tanker om et etablere et stort stamcelle-anlæg i Danmark, som kan løfte f.eks. biotekselskaber ind i en helt ny fase. Der skal snart ske noget, vi kan ikke vente flere år med at rykke, lyder det fra adm. direktør Mads Krogsgaard Thomsen.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Novo Nordisk Fonden går med seriøse planer om at sparke en storstilet satsning i gang på dansk jord.

Landets suverænt mest magtfulde fond ser nemlig store muligheder i at gøre Danmark til en førende nation inden for stamceller. En disciplin, der i bedste fald vil kunne kurere en række sygdomme, der i dag er uhelbredelige.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Topchef efter nyt studieflop: "Det ligner jo lidt en Orphazyme"

Efter endnu et fejlslagent fase 2-forsøg, der har kostet biotekselskabet Asarina Pharma 50 mio. kr., nærmer det danskledede selskab sig afgrunden. Kun to skud har selskabet nu tilbage i bøssen, finansieringen til det ene mangler, og flopper de også, må selskabet dreje nøglen om, fortæller topchef Peter Nordkild.

Mærsk-donation til KU skal give laboratorier i topklasse

Etableringen af nye faciliteter i Mærsk Tårnet sikrer såkaldte GMO klasse 3-laboratorier, hvor forskere i Danmark vil kunne arbejde med blandt andet virus på et langt mere avanceret niveau end hidtil, lyder det fra Københavns Universitet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier