MedWatch

Regeringen forbereder investering i danskudviklet covid-19-vaccine

Regeringen forventer snart at kunne indkalde til forhandlinger om en investering i en dansk vaccine fra Bavarian Nordic.

Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali

Regeringen er i fuld gang med at forberede en statslig investering i udviklingen af en dansk covid-19-vaccine fra firmaet Bavarian Nordic. Det oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke tirsdag på et samråd i Folketingets sundhedsudvalg.

På mødet fortalte ministeren, at regeringen har fået lavet en uvildig ekspertvurdering af vaccinen. Konklusionen er positiv, og nu er regeringen ved at få afklaret en række økonomiske og juridiske spørgsmål, inden Folketingets partier vil blive indkaldt til drøftelser.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Topchef efter nyt studieflop: "Det ligner jo lidt en Orphazyme"

Efter endnu et fejlslagent fase 2-forsøg, der har kostet biotekselskabet Asarina Pharma 50 mio. kr., nærmer det danskledede selskab sig afgrunden. Kun to skud har selskabet nu tilbage i bøssen, finansieringen til det ene mangler, og flopper de også, må selskabet dreje nøglen om, fortæller topchef Peter Nordkild.

Mærsk-donation til KU skal give laboratorier i topklasse

Etableringen af nye faciliteter i Mærsk Tårnet sikrer såkaldte GMO klasse 3-laboratorier, hvor forskere i Danmark vil kunne arbejde med blandt andet virus på et langt mere avanceret niveau end hidtil, lyder det fra Københavns Universitet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier